keskiviikko 23. syyskuuta 2015

35-vuotiaan koti-isän Cooper testi.

35-vuotiaan koti-isän Cooper testi.

Lapsokainen on päiväunilla joten isukilla on aikaa kirjoitella blogia, ja jos hyvin käy, ottaa päiväunet perään.

Viime viikon torstaina osallistuin täysin ilmaiseen Helsinki training companyn järjestämään Cooperin testiin Helsingin pirkkolassa. Kuva on heidän facebook sivultaan, meikäläinen on kolmas vasemmalta.


"Maaginen" 3000m raja rikkoutui ja tulokseksi tuli 3020m. Pääsin siis tavoitteeseeni. Mukana omassa juoksuerässäni oli pari samantasoista kirittäjää, joka helpotti suoritusta. Melko pian testin alettua huomasin, että takareidet tuntuivat melko väsyneiltä, joten valmistautuminen ei ollut aivan optimaalista. Edellisenä iltana mm. lapion hiekkaa talomme sokkelin edustalta ja kuljettelin sitä kasaan kottikärryjen kanssa. Juoksin erittäin tasaista vauhtia ja lopussa sain aikaiseksi parin sadan metrin loppukirin. Juoksu ei tuntunut täysin sietämättömältä kuin tämän loppukirin ajan.

Helsingin sanomien juoksublogissa oli hetki sitten ihan ok juttu cooperin testistä.

Tämän hetkinen harjoittelu


Cooperin testin pohjalta sain päivitettyä itselleni uudet harjoitusvauhdit McMilan Running calculatorin avulla:


McMillanin harjoitusvauhdit toimivat kohdallani todella hyvin, ja niiden avulla olen saanut paljon kehitystä aikaiseksi aikaisemminkin. Perusideana on, että jonkin kilpailun tai testin avulla arvioidaan minkälaisilla vauhdeilla on järkevää harjoitella. Itselläni ongelmana olisi usein, että juoksisin lähes joka harjoituksen liian kovaa ilman tietoa vauhdista. Sykkeistä en aina välitä, mutta tulee niitäkin tutkittua ainakin harjoitusten jälkeen.

Tämän hetkinen treeniohjelma on seuraavanlainen: juoksua on 6 kertaa viikossa, jossa mukana yksi pitkälenkki ja yksi "kova" harjoitus. Muut juoksuharjoitukset ovat peruskestävyyttä. Yhden kerran viikossa jonkin juoksuharjoituksen jälkeen teen "drillejä" näiden ohjeiden mukaan:




Tämän lisäksi mukana on myös kerran viikossa tehtävä noin puolituntia kestävä kotikuntopiiri jossa on mukana seuraavat liikkeet:

Burpee
Leuanveto
Vatsapyörä
Laatikkohyppy
Askelkyykky
Lankku
Kahvakuulan heilutus
Hauiskääntö
Pohkeet

Kolme viikkoa harjoittelen kovaa jonka jälkeen ohjelmassa on kevyt viikko. Kevyellä viikolla ei ainakaan tällä hetkellä ole kovia harjoituksia lainkaan ja juoksua tulee paljon vähemmän, kuitenkin 6 kertaa viikossa.

Tässä viime viikon harjoitukset:


Päivät alkavat nyt lyhyntyä nopeaan tahtiin ja ilmatkin viilentyä, nautitaan shortsikeleistä juostessa kun se vielä on mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti