tiistai 27. lokakuuta 2015

Taistelua pimeyden voimia vastaan

Taistelua pimeyden voimia vastaan


Pimeys pahenee, mutta panokset kovenee. Kirkasvalolamppu on hommattu, aikaisemmin en ole moista käyttänyt. Avovaimo moista värkkiä inhoaa, mutta minä ja Isla sitä aamupalalla tuijotellaan. Lamppu on ollut nyt käytössä vasta muutamia päiviä, mutta kyllä siitä vaikuttaisi hyötyä olevan jo, vaikutusten pitäisi kuulemma näkyä 1 - 2 viikossa.


D-vitamiiniä syön myös reilusti päälle Suomen alimitoitettujen suositusten, eli n. 150 mikrogrammaa päivässä. Islan osalta mennään suositusten mukaan, eli hän saa d-vitamiinia hieman päälle 10 mikrogrammaa päivässä. Mahtaakohan tällainen määrä olla riittävä näillä leveysasteilla? Täytynee tutkia asiaa.

Myös liikunnan pitäisi auttaa kun illat pimenevät. Liikuntaa kyllä piisaa, ja se tuntuu oikeastaan täysin välttämättömältä. Kaksi päivää putkeen jos joutuisin olemaan urheilematta, niin rupeaisi jo ahdistamaan. Islan kanssa rymyillään pihalla vähintään tunnin verran päivässä.

Juoksua kertyi tällä viikolla 75km:


Viikon kohokohtina olivat Espoon Tapioiden juoksuklubin mäkivetopainotteiset treenit, sekä sunnuntain 26km pitkälenkki. Mäkivetoharjoitteiden aikana olin huomaavinani, että tällä osa-alueella en ole niin paljoa jäljessä ryhmän kovimpia menijöitä, kuin mitä jollain muilla alueilla olen. Omat lihaskuntoharjoitukset ovat siis purreet. Pitkänlenkin vedin tällä kertaa hiihtorukkaset kädessä, vaikka lämpötila oli 10 asteen hujakoilla. Sormet hikoilivat, mutta eivät ainakaan palelleet!

Hulluilta päiviltä sain hankittua Gopro hero silver 4 action kameran hyvään 299€ hintaan! Kamera on todella pieni ja sillä saa erittäin hyvää kuvaa. Eiköhän tännekin ala videoitakin pikkuhiljaa ilmestyä. Action kamera soveltuu mielestäni erittäin hyvin myös lapsiperheille =)


Paino on tasoittunut noin 68kg (pituus on 178cm) tuntumaan, mikä on oikeastaan tosi hyvä asia. Vuosi sitten Vantaan maratonin aikoihin painoin 65kg, mutta se taitaa olla niillä riskirajoilla, että pää alkaa totaalisesti hajoilemaan. Kyllä tässä kuitenkin melko ruipeloita jo ollaan ja treenit kulkee paljon paremmin kun ottaa vähän extra banaania!

Myös papuja olen ruvennut lisäämään ruokavalioon melko säännöllisesti. Pavuista saa hyvää hiilihydraattia ja mukavasti kuituja, myös proteiinia tulee kaupan päälle. Kasvissyöjä en ole, syön kanaa, jauhelihaa, kalaa, munia yms. Kirjoittelen joskus syömisistä tarkemmin.

Välillä väsyttää, välillä vi*^'*', mutta pääosin on hyvä meininki! Huomenna on luvassa vetoharjoitus 8 x 1000m 1 min palautuksilla. Vauhdin pitäisi olla 10km kisavauhtia tai hieman kovempaa. Yritän selviytyä vauhdilla 4:00 min/km, eli toivon mukaan olen alle 40 minuutin kympin kunnossa. 14.11. Aktia cupissa se sitten viimeistään selviää, passi on jo ostettu.

Poikkeuksellisesti avovaimoni ei pääse huomenna ajoissa kotosalla, mutta onnekseni isäni eli "Babba" on lupautunut Islaa hetkeksi hoivaamaan =)

Papukakkua !


Hiuksia pitäisi ruveta kohta kampaamaan, alkaa olla siis aika lyhentää niitä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti